Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hummus z bílých fazolí

Aromatický luštěninový krém

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Studená omáčka a dip Asijská

Ingredience

    • 1 jarní cibulku i s natí, nakrájenou na kousky
    • 400g plechovku bílých fazolí, opláchnutých a okapaných
    • 2 lžíce pasty ze sezamových semínek tahini (nemusí být; lze nahradit máslem z burských oříšků); prodávají obchody    s arabskými specialitami
    • 1 paličku česneku
    • 2 lžíce olivového oleje plus trochu na pokapání
    • 1 plátek bílého chleba,  namočeného do vody a lehce ,vyždímaného‘
    • kůru z dobře omytého citronu
    • 1/2 lžičky mletých koriandrových semínek (např. značky Benkor,  35g balení za zhruba 10 Kč)
    • 1 lžičku mletého římského nebo běžného kmínu plus trochu na posypání
    • 1 balíček chlebových placek  (pita, arabský chléb…)

Příprava jídla

1. V mixéru rozdrťte cibulku a česnek, přidejte fazole a všechno rozmixujte v suché pyré. Přidejte tahini, olej, chléb, citronovou kůru i koření a znovu promixujte.

2. Během mixování do směsi ještě přidejte tři nebo čtyři lžíce studené vody.

3. Na talíři pokapejte olivovým olejem a poprašte kmínem. Podávejte s chlebovými plackami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tahle dobrota je vážně úžasná!!! Jen česneku jsem použila daleko méně -3 stroužky a úplně to stačilo. Celý recept sme snědli ve dvou a zbylo jen maličko :D nedalo se od toho odtrhnout :D
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.39

Přidat komentář