Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křehcí šneci

Skvělá letní svačina s chutí a vůní pizzy
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 12 koláčů
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 12 minut
P
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 400g balení listového těsta
    • 6 lžic hotové omáčky na těstoviny
    • 100 g šunky, na plátky
    • 100 g strouhaného sýra
    • 1 vejce, rozšlehané
    • 1 lžička oregana nebo
    • italské kořenicí směsi

Příprava jídla

1. ROZPALTE TROUBU
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozválejte do obdélníku zhruba 30 × 40 cm a potřete omáčkou; nechte asi centimetrový okraj. Poklaďte plátky šunky a posypte sýrem. Zarolujte a dejte na čtvrt hodiny do lednice.

2. KRÁJEJTE A PEČTE
Velmi ostrým nožem nakrájejte z válečku dvanáct koláčků a dejte je na plech pokrytý pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a ochuťte kořením. Pečte, dokud nenabudou a nezezlátnou. Před podáváním je nechte asi pět minut odpočinout.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Ja robim podobnych slimakov s mensimi obmenami: na listkove cesto namazem taveny syr, polozim platky sunky, rozotriem kecup a okorenim "pizza-korenim". Pripadne sa daju robit slimaci aj s nivovou pomazankou, alebo dalsia obmena: zmiesat maslo s prelisovanym cesnakom. Vsetky druhy su vynikajuce a je to rychlovka.

Přidat komentář