Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Boloňské klobásky

Klobásky bývají dobře ochucené, takže se obejdete bez množství speciálních přísad.
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Italská

Ingredience

    • 1 cibule, nasekaná
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 400 g kvalitních grilovacích klobás
    • 400 g konzervovaných sekaných rajčat
    • 2 drobné cukety, nakrájené na špalíčky
    • 1 bobkový list
    • špetka cukru
    • 350 g špaget
    • 30 g strouhaného parmazánu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. OPEČTE CIBULI A MASO
Za občasného promíchání pečte cibuli na oleji dozlatova (asi osm minut). Klobásy zbavte střívek, náplň přidejte k cibuli a obracečkou ji rozdělte na kusy. Opékejte, aby maso začalo hnědnout.

2. PŘIDEJTE ZELENINU

Přimíchejte rajčata z konzervy, špalíčky cukety i bobkový list a dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru. Přiveďte k varu, přiklopte a nechte asi deset minut probublávat, aby cukety zkřehly.

3. UVAŘTE ŠPAGETY

Ve vroucí osolené vodě mezitím uvařte špagety podle návodu na obalu tak, aby byly tvrdé na skus. Slijte je, nechte důkladně okapat a spolu se strouhaným sýrem je promíchejte s omáčkou.

Podávejte s trochou sýra navíc a zeleným nebo míchaným zeleninovým salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář