Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s bazalkovou salsou

Čerstvá bazalka dodává omáčce šarmantní vůni.
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Studená omáčka a dip Italská

Ingredience

    • 5 rajčat, rozčtvrcených
    • 2 jarní cibulky, posekané
    • 1 stroužek česneku
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 1½ lžíce olivového oleje
    • hrst lístků bazalky
    • 350 g těstovin penne
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Rajčata a cibulku i česnek vložte do mixéru a krátce posekejte, aby z rajčat zbyly větší kousky. Přimíchejte ocet, olej i bazalku a dochuťte.

2.
 Uvařte těstoviny podle návodu. Pak je slijte a přesuňte do ohřáté servírovací mísy. Zakápněte olivovým olejem, dochuťte. Zalijte omáčkou a každou porci posypte trochou čerstvě mletého pepře.

Salát příjemně zostří pár kapek tabasca nebo oleje ochuceného chilli.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář