Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Boršč z červené řepy

Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 40 minut
P
Polévka Východoevropská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 pórek
    • 1 řapík celeru
    • 300 g červené řepy
    • 150 g mrkve, nastrouhané
    • 100 g brambor, na kostky
    • 1,2 l zeleninového vývaru
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžička cukru
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. V hrnci zahřejte olej a dvě tři minuty opékejte pokrájený pórek a celer, aby změkly, ale neztmavly. Přisypte nastrouhanou oloupanou řepu i většinu mrkve a brambory. Vlijte vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte čtyřicet minut. Občas promíchejte.

2.
 Polévku dochuťte a vmíchejte do ní ocet i cukr. Jezte se smetanou a zbylou strouhanou mrkví.

Ruce zůstanou čisté
Stačí, když ke strouhání červené řepy použijete nástavec k robotu a/nebo si na loupání a strouhání navléknete gumové rukavice.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající *****

Přidat komentář