Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelenina na kuskusu s broskvovou omáčkou

Tohle jídlo dokonale splňuje řadu požadavků na letní lahodu: je rychlé, exotické a voňavé. Navíc ideálně vy­užívá aktuální nabídky trhu – zeleninu můžete libovolně kombinovat.

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Asijská

Ingredience

    • 2 oloupané broskve
    • pěticentimetrový kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
    • 4 mladé cibulky, nakrájené na šikmé plátky
    • 150 ml bílého jogurtu
    • hrst čerstvého zeleného koriandru nebo petrželky, krájené nadrobno
    • šťávu z jednoho citronu
    • 400 g zeleniny: červené a zelené papriky, sušená rajčata, olivy, vše nakrájené na kousky
    • 2 lžíce vinného octa
    • 300 g kuskusu
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 lžíci kari pasty (k dostání v asijských koutcích supermarketů), lze nahradit  mletým kari, rozetřeným s trochou oleje
    • 200 ml vařící vody
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Broskve nakrájejte na kousky a smíchejte se zázvorem, jarními cibulkami a octem.

2. Jogurt rozmixujte s koriandrem a solí. Kuskus a olej dejte do mísy a zalijte podle návodu vařící vodou s rozmíchanou kari pastou.

3. Hotový kuskus smíchejte se zeleninou a podávejte s broskvovou omáčkou a ochuceným jogurtem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskvový sen

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Kuskus je super, ochuceny jogurt take a dobre chutna i ta broskvova "omacka", ale nedala jsem do ni zdaleka vsechen zazvor, podle me by se to pak nedalo jist. Pritelovi broskve nechutnaly, ale zbytek ano, takze muzu doporucit :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.41

Přidat komentář