Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nudle s křupavou zeleninou

Pestrá pochoutka nejen pro vegetariány
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 150 g širokých rýžových nudlí
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 velká červená paprika, na plátky
    • 2 mrkve, pokrájené na tenké nudličky
    • 2 stroužky česneku, jemně posekané
    • 1 velká cuketa, na tenké nudličky
    • 4 jarní cibulky, na nudličky
    • kůra z poloviny a šťáva z 1 pomeranče
    • 200 g vařených jedlých kaštanů (vakuově balené jsou k dostání v Makru)
    • 2–3 lžíce pikantní rajčatové omáčky (například harissy)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. PŘIPRAVTE NUDLE
Široké nudle spařte, nechte nasáknout studenou vodou nebo uvařte – podle návodu na obalu.

2. OSMAŽTE ZELENINU

Na oleji ve woku či velké pánvi smažte čtyři minuty papriku, mrkev a česnek. Přihoďte zbylou zeleninu i jedlé kaštany a smažte ještě pár minut, aby zelenina změkla. Vmíchejte pikantní omáčku a pomerančovou kůru i šťávu. Na závěr přidejte nudle a promíchejte je se zeleninou, aby se prohřály a obalily ve šťávě. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Osmažené kaštany dodají jídlu příjemnou křupavost, důstojně je ale nahradí poctivá hrst opražených oříšků kešu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář