Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lahůdková cibulová polévka

Spíž zeje prázdnotou a žaludek volá po něčem dobrém a sytém? Tady je snadný návod, jak to vyřešit!
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 3 velké cibule, na kolečka
    • 25 g másla
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 1 lžička moučkového cukru
    • 1 l hovězího vývaru z kostky
    • 4 plátky nasucho opečeného bílého chleba
    • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
    • špetka soli, pepř

Příprava jídla

1. OSMAHNĚTE CIBULI
V hrnci rozehřejte máslo s olejem. Vhoďte cibuli a důkladně ji zamíchejte, aby se obalila tukem. Smažte ji asi pět minut; občas promíchejte. Potom přidejte česnek a cukr, zvyšte plamen a dál smažte, až cibule získá krásně tmavohnědou barvu. Zalijte vroucím vývarem, opepřete a čtvrt hodiny vařte na mírném ohni. Dle chuti dosolte.

2. PŘIPRAVTE SÝROVÉ TOUSTY

Chleba opečte nasucho v topinkovači. Posypte jej sýrem a dejte na chvilku (stačí tak dvě minuty) pod gril nebo do horké trouby, aby se sýr roztekl a lákavě zezlátl.

Když pět minut před koncem přilijete do polévky 150 ml suchého bílého vína, bude úplně luxusní!

Podávejte ozdobené sýrovým toustem jako rychlou večeři; toust můžete podávat i zvlášť.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Polevka je vyborna, velmi jednoducha. Sul jsem uz nemusela pridavat vubec.

Přidat komentář