Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s česnekem

Pečení promění vůni i chuť česneku v přímo božskou!
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 60 minut
P

Ingredience

    • 3–4 hlavičky česneku
    • 25 g másla + oříšek navíc
    • 1 lžička moučkového cukru
    • 4 kuřecí prsíčka bez kosti s kůží
    • 1 cibule, jemně nasekaná
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 100 ml kuřecího vývaru
    • 100 ml bílého vína
    • 2 větvičky čerstvého tymiánu nebo špetka sušeného
    • 1 lžíce hladké mouky
    • hrst sekané čerstvé petržele

Příprava jídla

1. UPEČTE ČESNEK
Zapněte troubu na 170 °C. Hlavičky česneku zhruba tři minuty povařte ve vroucí vodě. Potom stroužky zbavte slupek, jeden odložte a zbytek dejte spolu s oříškem másla a cukrem do zapékací mísy. Hodinu pečte; občas nádobou zatřeste.

2. DEJTE DO TROUBY KUŘE

Mezitím v hrnci, který můžete dát do trouby, rozpalte olej i máslo. Kuře opečte z obou stran dohněda; trvá to asi sedm minut. Pak maso přesuňte na talíř a dejte stranou. Zhruba pět minut opékejte v hrnci cibuli, potom k ní přidejte kuře s vývarem, vínem, tymiánem a zbylým stroužkem česneku (posekejte ho nadrobno). Přiveďte k pomalému varu a dejte nádobu na pětatřicet minut do trouby.

3. VŠE ZAVRŠTE OMÁČKOU

Vyjměte kuře a nechte ho odpočívat na teplém místě. Šťávu v hrnci pět minut povařte. Ze zapékací misky vyndejte opečené stroužky česneku a šťávu, která zbyla, smíchejte s moukou na pastu. Tu pak promíchejte se šťávou od kuřete tak, aby vznikla hladká a hustá omáčka. Přidejte česnek (v tomto receptu je ho skutečně hodně, po hodince v troubě však krásně změkne a nebude zdaleka tak ostrý), kuře zalijte omáčkou a ozdobte petrželí.

Podávejte s opékanými bramborami a zeleným salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář