Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruškové koláče

Máslo celý dezert přímo božsky provoní!
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 50 minut
P
Koláč Britská

Ingredience

    Na těsto:

    • 200 g hladké mouky
    • špetka soli
    • 120 g studeného másla
    • 1 bílek na potření těsta

    Na náplň:

    • 5 středně velkých hrušek
    • 3 žloutky
    • 120 ml kysané smetany
    • 100 g krupicového cukru
    • 30 g hladké mouky

    Na drobenku:

    • 60 g studeného másla
    • 75 g hladké mouky
    • 60 g cukru krupice
    • špetka skořice

Příprava jídla

1. PŘIPRAVTE ZÁKLAD
Troubu rozpalte na 200 °C. Z mouky, másla nakrájeného na kousky, soli a dvou tří lžic vody vypracujte vláčné těsto. Jestliže se lepí, přisypte trošku mouky; pokud se naopak rozpadá, přidejte kousek másla. Rozdělte je na šest dílů. Každý vyválejte na placku vysokou tři až pět milimetrů a přesuňte do formiček o průměru 10–12 cm. Překryjte pečicím papírem a posypte suchými fazolemi. Dejte do trouby na dvacet minut předpéct.

2. POKLAĎTE HRUŠKAMI

Mezitím oloupejte hrušky, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte ostatní suroviny na náplň. Korpusy vyjměte z trouby, odstraňte papír s fazolemi, potřete koláče bílkem a na minutu je vraťte do trouby – těsto se tak zatáhne a při naplnění krémem se nerozmáčí. Korpusy vyjměte, vějířovitě je poklaďte plátky hrušek a zalijte smetanovým krémem. Pečte dalších dvacet minut, až krémová směs začne tuhnout.

3. POSYPTE DROBENKOU

Zatímco se koláče pečou, připravte si z uvedených surovin drobenku. Posypte jí koláče a pečte ještě asi deset minut, aby se zabarvila dozlatova. Pokud se povrch koláčů zabarvuje příliš rychle, překryjte je alobalem. Chcete-li, ozdobte meduňkou.

Podávejte vychladlé, třeba i s kopečkem zakysané smetany.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář