Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s hruškami a čokoládou

Spojení másla, hrušek a čokolády přímo láká k častému opakování!
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 90 minut
P
Koláč

Ingredience

    • 4 hrušky, oloupané, bez jádřinců
    • 100 g posekaných lískových oříšků
    • 140 g hladké mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 175 g změklého másla + trocha na vymazání formy
    • 140 g moučkového cukru
    • 2 velká vejce
    • 50 g tmavé čokolády, nasekané
    • 2 lžíce meruňkového džemu

Příprava jídla

1. PŘIPRAVTE SI KOLÁČOVOU SMĚS
Předehřejte troubu na 160 °C. Máslem vymažte dortovou formu a její dno vyložte pečicím papírem. Polovinu hrušek nasekejte a zbytek pokrájejte na kolečka. Ořechy, mouku s práškem do pečiva, máslo, cukr a vejce dejte do mixéru a rychle rozmixujte, aby vznikly větší lepkavé drobky. Vysypte je z mixéru do mísy a přimíchejte nasekané hrušky a čokoládu.

2. UPEČTE A POTŘETE DŽEMEM
Směs přesuňte do formy a zarovnejte. Navrch položte nakrájené hrušky a trochu je zatlačte do těsta. Pečte, aby byl koláč na omak pevný (ještě lepší je zkouška špejlí: je-li po vytažení suchá, máte hotovo). Vyjměte dezert z trouby a potřete ho džemem. Nechte ještě chvíli chladnout ve formě, pak jej přesuňte na mřížku.

Podávejte se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak jsem doma potřebovala spotřebovat jablka a narazila jsem na tento recept... tmavou čokoladu jsem nemela, ale mlečnou ano, tak jsem si recept trochu upravila. Koláč jsem udělala vyšší, tak že jsem nejdřiv udělala jednu várku normalního těsta, s čokoládou a jablky, na to jsem položila vrstvu jablek a potom to samé jsem opakovala ještě jednou, jen do té vrstvy těsta už jsem nedala čokoládu a jablka. Nohoře jsem to posypala tenkou vrstvou hnědého cukru, aby to získalo karamelový nádech. Podávala jsem to s trochou zakysané smetany a všem to velice chutnalo.
Obrazek uzivatele
Koláš upečený přesně podle receptu je vynikající. Jemný, rozpadavý, velmi mile mě překvapil:-).
Obrazek uzivatele
Tento recept doporučujem každému, aj začiatočníkom, je neuveriteľne jednoduchý a výsledok vás prekvapí, koláč je strašne lahodný a doslova sa rozplýva na jazyku. Cesto je hotové za pár minút. Použila som namiesto lieskovcov mandle a chystám sa ho vyskúšať aj s iným ovocím. Namiesto sekania čokolády som použila "chocolate chips" (u nás sa to myslím volá čokofleky). Namiesto tortovej formy som použila malý plech a pridala som na vrch ešte mandľové hoblinky a škoricu. Už len tá vôňa čo vám zanechá v kuchyni stojí za to skúsiť to.

Přidat komentář