Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Toust se žampionem a špenátem

Nápadité pohoštění, vykouzlené za pár minut. Všichni si smlsnou!
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 5 minut
P
Sendvič Britská

Ingredience

    • 50 g bylinkového másla
    • 4 žampiony portobello
    • 4 krajíčky chleba
    • 250 g čerstvého špenátu
    • 4 plátky ovčího sýra (koliba, orava)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. OSMAŽTE ŽAMPIONY
Rozpalte gril či troubu na 200 °C. Na dvou třetinách másla osmažte hlavičky žampionů, aby trochu zezlátly, změkly a pustily šťávu.

2. PŘIPRAVTE TOUSTY

Krajíčky chleba nasucho opečte v toustovači a pak je potřete zbylým máslem. Osmažené hlavičky žampionů vyjměte z pánve a dejte stranou.

3. KORUNUJTE DÍLO

Do šťávy na pánvi vhoďte nakrájené nožky, chvíli je duste, přidejte nasekaný špenát a minutu míchejte, až špenát zavadne. Osolte. Na toust položte hlavičku žampionu, špenátovou směs a navrch opepřený plátek sýra. Zapečte, aby se sýr rozpustil.

Seznamte se:
žampiony portobello
Jejich hlavičky jsou mnohem větší a tmavší než u ,obyčejných‘ žampionů. Prodávají se už zralé, jsou tedy víc otevřené. Skvěle chutnají grilované a výrazně provoní omáčky. Dostanete je běžně v obchodech, kilogram stojí zhruba 60 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář