Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře po marocku

Exotické kuře provoní váš byt jako vánoční perníčky!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
PT10M
Příprava 0:10
Africká

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
    • kůra a šťáva z 1 citronu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 lžičky marocké směsi koření
    • 300 g quinoy nebo kuskusu
    • svazek jarních cibulek, nakrájených
    • hrst zelených oliv, vypeckovaných a rozpůlených
    • malý svazek hladkolisté petržele, nasekané
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Do každého kusu prsíček udělejte tři hluboké zářezy. Pak maso osolte a rozložte do zapékací misky. Promíchejte citronovou kůru i šťávu s olejem a kořením a vzniklou marinádou přelijte maso. Zakryté alobalem vložte do trouby a pečte dvacet minut.

2. Quinou nebo kuskus připravte podle návodu na obalu a vsypte do velké mísy. Promíchejte se zbylými ingrediencemi a rozdělte na talíře. Navrch položte maso a vše zakápněte vypečenou šťávou.

Na domácí marockou směs koření smíchejte ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku, po 2½ lžičce římského kmínu a koriandru, 1¼ lžičce nového koření a zázvoru, po ¾ lžičky chilli a skořice
(vše mleté).

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zdravím, tento recept se mi povedl až napodruhé. Dejte velký pozor, abyste to nepřepískli s množstvím citrónové šťávy. Stačí z půlky citronu! a nezapomoňte na kumín, ten je v receptu velmi důležitý.Použijte klidně všechnu směs koření, kt. vytvoříte. Nebojte se, přijdete tomu na chuť:-)

Přidat komentář