Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza Margherita

Pizza, kterou si upečete sami, chutná dvojnásob dobře!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 2 pizzy
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Italská

Ingredience

    • 750 g zralých rajčat, oloupaných a nakrájených na čtvrtiny, nebo 1 konzerva loupaných rajčat
    • 2 lžíce olivového oleje + na pokapání
    • 1 lžička krupicového cukru
    • těsto podle základního předpisu nebo 2 mražené či chlazené korpusy na pizzu
    • sůl
    • 300 g mozzarelly, nakrájené na plátky
    • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
    • asi 14 lístků bazalky

Příprava jídla

1. V pánvi rozpalte olej a vsypte na něj rajčata – ať čerstvá, nebo konzervovaná. Pod pokličkou je asi dvě minuty duste; odklopte, přidejte cukr a rajčata vařte ještě šest až sedm minut, aby se zbavila vody.

2. Těsto potřete rajčaty, pokapejte olejem a osolte. Dejte do trouby a pečte asi čtvrt hodiny. Pak pizzy poklaďte plátky mozzarelly, posypte parmazánem a vraťte na dalších pět minut do trouby. Posypte bazalkou a hned podávejte.

Těsto
30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte. Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto. Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu. Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrová pizza

Pizza marinara

Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Za par minut hotova a velmi chutna...doporucuji!
Obrazek uzivatele
přídala jsem ještě sušená rajčata, která jsem pekla spolu s mozzarellou a navrch čerstvou rukolu, kterou jsem jemně zakápla olejem z těch rajčat.

Přidat komentář