Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza marinara

,Námořnická‘ pizza opravdu pochází z lodních kuchyní. Česnek a olivový olej jsou vítány – sýr už méně, protože se příliš nehodí k rybám, nejčastější stravě námořníků.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2 pizzy
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Italská

Ingredience

    • 750 g čerstvých rajčat, oloupaných a pokrájených na čtvrtky, nebo 1 konzerva loupaných rajčat
    • 3 lžíce panenského olivového oleje + trocha na pokapání pizzy
    • sůl
    • těsto podle základního receptu nebo 2 mražené či chlazené korpusy na pizzu
    • 6 stroužků česneku, oloupaných a nakrájených na velmi tenké plátky
    • hrst kaparů
    • 400 g mozzarelly
    • 12 filátek ančoviček
    • 1 lžička čerstvého oregana nebo ½ lžičky sušeného

Příprava jídla

1. Rajčata dejte na pánev s rozpáleným olejem, dvě minuty poduste pod pokličkou a pak nechte za občasného míchání 6–7 minut bublat. Směs rozdělte na těsto, osolte, navrch rozhoďte plátky česneku, kapary, polovinu mozzarelly a ančoviček.

2. Čtvrt hodiny pečte, pak pizzu posypte zbytkem mozzarelly i ančoviček a pět minut dopékejte, aby se sýr roztekl. Pokapejte olejem, posypte oreganem a podávejte.

Těsto
30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte. Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto. Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu. Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza Margherita

Sýrová pizza

Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie

REKLAMA

Přidat komentář