Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé kořeněné slívy

Vysloveně labužnický nápad, co se slívami!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10-15 minut
PT5M
Příprava 0:05
Zmrzlina Britská

Ingredience

    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 2 celé hvězdičky badyánu
    • 8 větších nebo 12 menších slív
    • 1 lžička másla
    • 4 sušenky (ovesné nebo s cereáliemi)
    • vanilkový krém či zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1. Zahřejte troubu na 200/180 °C. V zapékací misce přiměřené velikosti smíchejte cukr a dvě lžíce vody, vložte badyán. Dno vyplňte rozpůlenými slívami bez pecek, řezem dolů. Pomažte máslem. Pečte asi pět minut, aby ovoce začalo zespod měknout, pak ho otočte. Rozpékejte ještě pět minut či doměkka, podle zralosti slív.

2. Sušenky podrťte nahrubo a rozdělte na ovoce. Vraťte do trouby a pár minut zapékejte; sušenková drť by měla ztmavnout a zezlátnout. Pečené slívy podávejte s vypečenou šťávou a krémem či zmrzlinou.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář