Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybičková s vejcem naměkko

Variace oblíbené rybí pomazánky – stejně zdravá jako pikantní, a rafinovaná!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 7 minut
PT20M
Příprava 0:20
Pomazánka Česká

Ingredience

    • 2 uzené makrely
    • 150 g změklého másla, na kousky
    • šťáva z 1 citronu
    • 2 lžíce strouhanky z čerstvého rohlíku
    • 6 velkých vajec
    • celozrnné tousty k podávání
    • 100 g polníčku

    Na zálivku a salát

    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Makrely v ohnivzdorné misce poklaďte máslem a deset minut zapečte v troubě pod grilem. Až vychladnou, stáhněte kůži, odstraňte kosti a v mixéru prošlehejte se zbylým máslem, citronovou šťávou a strouhankou. Aspoň dvě hodiny chlaďte.

2. Osolenou vodu uveďte do varu, vložte vejce a vařte je přesně sedm minut. Přesuňte do ledové vody a pak oloupejte. Suroviny na zálivku prošlehejte.

3. Pomazánku navršte na opečené tmavé tousty, navrch dejte vždy polovinu vejce a několik lístků polníčku. Zbylé promíchejte s dresinkem a podávejte zvlášť.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórková pomazánka

Liptovský tatarák

Plněné žemle

Italský čokoládový tvaroh

REKLAMA

Přidat komentář