Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový dort s kokosem

Nejen pro milovníky čokoládových dortů!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Pečení 0:35
Dort

Ingredience

    Na korpus

    • 90 g čokolády na vaření, rozpuštěné
    • 220 g polohrubé mouky + trocha na vysypání forem
    • 300 g krupicového cukru
    • 300 ml podmáslí
    • 120 g změklého másla + na vymazání
    • ½ lžičky prášku do pečiva
    • 3 vejce
    • 100 g strouhaného kokosu
    • 300 ml smetany ke šlehání

    Na čokoládový ořechový krém

    • 250 ml neslazeného kondenzovaného mléka
    • 120 g másla
    • 120 g přírodního hnědého cukru
    • 60 g čokolády na vaření
    • 3 rozšlehané žloutky
    • 220 g nasekaných vlašských ořechů

    Na ozdobu

    • tenké plátky z čerstvé kokosové dužiny (nakrájejte škrabkou)
    • kakao na poprášení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dvě menší dortové formy s průměrem 23 cm vymastěte a vysypte moukou (nebo si rozdělte suroviny na poloviny a upečte postupně dva korpusy). Všechny ingredience na korpus kromě kokosu a smetany zpracovávejte tři minuty šlehačem. Nakonec rychle vmíchejte kokos. Těsto rozdělte do forem a pečte přibližně třicet pět minut.

2. Korpusy nechte deset minut vychládat ve formě, pak je vyklopte na mřížku a nechte zchladnout úplně.

3. Mezitím uvařte krém. V hrnci s nepřilnavým dnem smíchejte všechny suroviny až na ořechy a zahřívejte téměř k varu. Stále míchejte, ale nevařte, jinak se žloutky srazí a utvoří žmolky. Čokoláda se rozpustí a vznikne hustý krém. Okamžitě jej odstavte, přimíchejte vlašské ořechy a nechte zchladnout; čas od času promíchejte.

4. Ušlehejte šlehačku. Oba korpusy vodorovně rozkrojte na dva pláty. První plát položte na servírovací talíř a natřete polovinou krému. Přiklopte dalším plátem a naneste na něj polovinu šlehačky. Pokračujte třetím plátem, zbytkem čokoládového krému, posledním korpusem – navrch rozetřete zbývající šlehačku. Před podáváním ještě dort ozdobte hoblinkami z kokosové dužiny a poprašte kakaem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Banánový dort

Dort se sněhovými špičkami

Čokoládovo-malinová sopka

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tenhle dort se tváří dost nenápadně, i mě nejdřív neoslovil, protože kokos není moje nejoblíbenější přísada. Ale po upečení, to byla opravdická pochoutka. Všichni se oblizovali a tak mi nakonec nevadilo, že na mě nezbylo, protože když chutná, to je ta nejlepší odměna.

Přidat komentář