Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládovo-malinová sopka

Zázrak z páry. Ano, vaření v páře je u dortu tak trochu netypické – výsledku však přidá na jemnosti i na zajímavosti!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Vaření 1:00
Dort Britská

Ingredience

    • 60 g kvalitní hořké čokolády (aspoň 40 procent kakaové hmoty)
    • 1 vejce
    • 80 g moučkového cukru
    • 1 lžíce rozpuštěného zchladlého másla + máslo na vymazání misky
    • 120 g polohrubé mouky
    • ½ lžičky prášku do pečiva
    • 125 ml mléka

    Na malinovou omáčku

    • 200 g mražených malin
    • 1 lžíce pískového cukru

Příprava jídla

1. Čokoládu rozpusťte a nechte chladnout. Vajíčko našlehejte do pěny, postupně přisypávejte cukr a šlehejte, aby byla směs hustá a nadýchaná. Zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a rozpuštěné máslo.

2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a společně prosijte. Ve třech dávkách tuto směs přišlehejte k vajíčku; prostřídejte ji s mlékem, taktéž rozděleným na tři části.

3. Misku o průměru 20 cm vymažte máslem a nalijte do ní těsto. Pak misku přikryjte voskovým papírem nebo alobalem, který jste zespodu potřeli olejem, zavažte provázkem nebo upevněte gumičkou. Na hrnec s trochou vroucí vody posaďte pařáček, na něj postavte misku s těstem, přiklopte a hodinu vařte. Nechte zchladnout a pak vyklopte na talíř.

4. K podávání uvařte malinovou omáčku: částečně rozmrazené maliny smíchejte s cukrem a v malém kastrůlku přiveďte k varu. Jakmile se cukr rozpustí a maliny prohřejí, je uvařeno; omáčku odstavte a nechte trochu zchladnout.

5. Dort nahoře lžící trochu vydlabejte a před podáváním do prohlubně nalijte malinovou omáčku. Část jí nechte svůdně stékat po povrchu dolů.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládový dort s kokosem

Banánový dort

Dort se sněhovými špičkami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
výborný recept! sopka se povedla a celé rodině moc chutnala..

Přidat komentář