Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bazalkové fazole se slaninou

Teplá večeře hotová za deset minut, suroviny míváte nejspíš doma!
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Mexická

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 malá cibule
    • 2 plátky anglické slaniny
    • 400g konzerva bílých fazolí
    • 2 velká rajčata
    • 6 velkých čerstvých lístků bazalky, sůl a pepř
    • pár kapek tabasca, chcete-li

Příprava jídla

1. Osmahněte cibuli
V rendlíku ohřejte olej; mezitím pokrájejte cibuli na poměrně drobné kousky. Pak ji vsypte do hrnce, dobře promíchejte vařečkou a asi pět minut smažte na vysokém plameni; občas zamíchejte.

2. Vypečte slaninu

Mezitím nůžkami podélně rozstřihněte plátky slaniny. Opéct ji můžete dvěma způsoby: buď ji vložte mezi dva listy kuchyňského papíru a dejte na dvě až tři minuty do mikrovlnky na nejvyšší výkon, anebo ji klasicky vypečte na pánvi dohněda a dokřupava.

3. Dokončete pokrm

Fazole slijte, rajčata nakrájejte a vsypte k cibuli. Promíchejte a několik minut povařte, aby rajčata změkla. Podrťte bazalku a vsypte ji do rendlíku spolu se solí a čerstvě mletým pepřem. Máte-li chuť, zakápněte tabascem. Rozdělte na talíře, ozdobte slaninou a jezte s opečeným chlebem.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář