Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z kuskusu

Osvěžující lehká letní večeře nebo luxusní příloha ke grilovanému masu či zelenině
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Africká

Ingredience

    • 300 g kuskusu nebo bulguru (drcená naklíčená zrna pšenice)
    • zeleninový vývar na zalití
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 cukety, nakrájené na plátky
    • 100 g fety nebo balkánského sýra, rozdrobeného
    • 20 g petržele, nasekané
    • šťáva z 1 citronu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Připravte základ
Kuskus či bulgur připravte ve vývaru podle návodu na obalu. Pánev, nejlépe grilovací, rozpalte a potřete olejem.

2. Opečte cukety

Na pánvi opečte z obou stran cukety; dochuťte. Smíchejte je s kuskusem a zbylými přísadami. Jezte teplé či vychlazené – hodí se i jako příloha.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Mám ráda jídla na tento způsob, tak jsem tenhle recept hned vyzkoušela. Dnes už ho dělám hodně zjednodušeně, bez sýra a vývaru, zato se spoustou česneku a je to moje hooodně častá letní večeře.

Přidat komentář