Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové s lilkem

Vychutnejte si vepřovou panenku s vůní dálek!
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Opékání a dušení: 25 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 1½ lžíce olivového oleje
    • 2 nakrájené cibule
    • 1 malý lilek (250g), očištěný a nakrájeny na kostky
    • 500 g nakrájené libové vepřové panenky
    • 2 červené papriky, zbavené semínek
    • 2–3 lžíce jemného kari koření
    • 400 g konzervovaných rajčat
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Začněte cibulí
Rozpalte olej na velké teflonové pánvi, k níž máte poklici. Do oleje vsypte cibuli i lilek a za častého míchání opékejte doměkka a dozlatova; trvá to asi osm minut.

2. Pečte dál…

Na pánev přidejte maso a za občasného míchání ho smažte pět minut, aby začalo hnědnout. Pak hned vmíchejte proužky očištěné papriky a za stálého míchání je pečte asi tři minuty (doměkka). Vsypte kari koření. Vytrvale míchejte a minutku opékejte, potom směs zalijte konzervovanými rajčaty a zhruba 150 ml horké vody.

3. Přiklopte a poduste

Důkladně promíchejte, zakryjte pánev pokličkou a nechte směs pět minut podusit. Rajčata by měla pustit šťávu a vytvořit hustou omáčku. Pokud by směs zhoustla příliš, můžete ji zředit trochou horké vody. Hotové jídlo podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s rýží, nejlépe basmati.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
zní to zajímavě

Přidat komentář