Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené brambory se zeleninou

Jsou doopravdy všestranné – úspěch budou mít samotné, se zeleninovým salátem i jako příloha k masu.
Autor:
Hodnocení:
45 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina Česká

Ingredience

    • 4 velké brambory
    • 1 červená paprika
    • 1 svazek jarních cibulek
    • 100 g plátkové šunky
    • 1 lžička sladké papriky
    • 200 ml zakysané smetany
    • 100 g sýra typu čedar
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1. Nakrájejte brambory
Rozpalte gril nebo troubu na 220 °C. Omyté brambory se slupkou nakrájejte na klínky a vařte je v osolené vodě asi deset minut, aby byly jen poloměkké (buďte opatrní a brambory nepřevařte – mějte na paměti, že se budou ještě zapékat). Pečlivě je slijte a dejte zatím stranou.

2. Připravte si zeleninu

Zatímco se brambory vaří, rozkrojte papriku, odstraňte jadérka a pak ji nakrájejte na úhledné podélné proužky. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka.

3. Všechno smíchejte

Nakrájenou zeleninu důkladně promíchejte s předvařenými bramborami a celými plátky šunky (volte co nejkvalitnější, nejlépe od kosti). Celou směs důkladně osolte a opepřete. Přesuňte ji do zapékací mísy a krátce zapečte; stačí tak tři minuty. Zelenina by měla mírně zezlátnout.

4. Pečte nebo grilujte
Mísu vyjměte, zeleninu poprašte paprikou (kdo má rád ostřejší chutě, může sáhnout po pálivé), pokryjte zakysanou smetanou a nakonec celé dílo posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Zapékejte, až se smetana i sýr rozpustí a povrch zezlátne. Mělo by stačit pět minut.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, mohu poprosit o informaci, ve kterém čisle Apetitu najdu tento recept?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Kotková,
recept pochází z časopisu Snadné vaření, který jsme jeden čas také vydávali (konkrétně z čísla 10/2007).

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Přidat komentář