Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vydatná zimní zeleninová polévka

Polévka jako stvořená pro chladnější období roku. Ideální doplněk? Čerstvé pečivo.
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Polévka Britská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku
    • 1 tuřín nebo kedlubna, pokrájené na větší kusy
    • 4 velké mrkve, nakrájené
    • 3 snítky tymiánu (jen lístky)
    • 850 ml zeleninového bujonu
    • 500 ml polotučného mléka
    • 400g konzerva bílých fazolí
    • 400g konzerva červených fazolí
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Připravte základ Rozpalte olej ve velkém rendlíku a osmažte rozdrcený česnek jen tak, aby nezhnědl. Vsypte tuřín či kedlubnu, kousky mrkve a dvě třetiny tymiánu. Zalijte bujonem a mlékem. Uveďte do varu, ztlumte a nechte základ polévky přibližně čtvrt hodiny bublat.

2. Dokončete dílo
Třetinu polévky rozmixujte dohladka. Přelijte ji zpět do rendlíku a přidejte slité fazole. Dochuťte solí a pepřem a uveďte znovu do varu. Povařte jen chvilku, aby se fazole prohřály. Podávejte se zbytkem tymiánu a s křupavým pečivem.

Seznamte se: tuřín

Tuřín je žlutomasá kořenová zelenina, chutí připomíná kedlubnu. V Čechách se pěstuje poměrně málo, hlavně ve vyšších polohách. Jí se vařený, v polévkách nebo jako příloha.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář