Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s fazolemi

Zápékaná variace na chilli con carne vyžaduje minimum postávání u sporáku
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 45 minut
P

Ingredience

    • 2 lžíce oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená
    • 2 řapíky celeru, na kousky
    • 350 g mletého hovězího masa
    • 2 lžičky chilli
    • 400 g konzervovaných krájených rajčat
    • 1 lžíce rajského protlaku
    • 400 g barevných fazolí, slitých
    • 300 ml hovězího vývaru
    • 300 g celozrnných těstovin
    • sůl a pepř na dochucení

    Na zapečení:

    • 250 ml bílého jogurtu
    • 2 vajíčka, našlehaná
    • 50 g tvrdého sýra, nastrouhaného
    • 1 malý stroužek česneku

Příprava jídla

1. Osmahněte základ
Na rozpáleném oleji doměkka osmahněte cibuli a celer; osolte a opepřete. Vyjměte zeleninu a dejte stranou. Na pánvi teď dohněda osmažte maso. Občas promíchejte.

2. Dejte tomu šťávu

K masu vraťte cibuli a celer, přidejte chilli, rajčata, rajský protlak, fazole a vývar. Přiveďte k varu a zakryté duste zhruba čtvrt hodiny.

3. Zapékejte

Rozpalte troubu na 200 °C. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je, promíchejte s masem a přesuňte do zapékací formy. Smíchejte jogurt, vajíčka, sýr (nejlépe oravu či kaškaval) a česnek, osolte a opepřete. Vzniklou směsí zalijte těstoviny a pečte dvacet až pětadvacet minut, aby povrch lehce zhnědl. Po vyjmutí z trouby nechte chvilku vychladnout.

Podávejte se lžící kysané smetany.

Zdravá volba

Kombinace mletého hovězího masa a červených fazolí vás zásobí velkým množstvím železa, vitaminu B a vlákniny.

Jste vegetariáni nebo jíte maso jen občas? Když v jednom jídle spojíte fazole a rýži (nebo jinou obilninu), dostanete do těla zhruba tolik bílkovin, kolik obsahuje porce masa!
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář