Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Guláš s bramborovou krustou

Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 120 minut Pečení: 30 minut
P
Britská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 500 g hovězí kližky nebo zadního hovězího, pokrájeného na kostky
    • 1 větší cibule, nakrájená
    • 250 g žampionů, nakrájených na plátky
    • 1 lžíce rajčatového pyré (nebo protlaku)
    • 1 lžíce mouky
    • 100 ml suchého červeného vína
    • 200 ml horkého hovězího vývaru (může být i z kostky)
    • 350 g brambor, oloupaných
    • 25 g másla
    • sůl a pepř, čerstvě mletý

Příprava jídla

1. Připravte základ
V nepřilnavém kastrolu rozpalte olej. Přidejte hovězí, trochu stáhněte oheň a za stálého promíchávání opékejte, až se maso zatáhne a zhnědne. Potom ho vyjměte a nechte v teple stranou. Do kastrolu vsypte cibuli a smažte ji, dokud nezačne měknout; trvá to zhruba sedm minut. Pak přihoďte žampiony a další tři minuty smažte, aby krásně zezlátly. Vmíchejte rajčatové pyré i mouku a ještě minutku duste. Přilijte víno i vývar a přiveďte k varu.

2. Nechte to bublat

Maso vraťte do kastrolu a nepřikryté vařte na nejnižším plameni asi dvě hodiny, ať je hovězí opravdu měkké a křehké. Pokud je potřeba, dolévejte horkou vodu a občas promíchněte, aby se směs nepřichytávala ke dnu. Potom obsah kastrolu přesuňte do zapékací mísy.

3. Dejte tomu korunu

Rozpalte troubu na 190°C. Brambory povařte v osolené vodě jen do poloměkka (mělo by stačit přibližně deset minut). Poté je nahrubo nastrouhejte, posypte jimi maso, poklaďte kousky másla a asi půl hodiny zapékejte, aby byly brambory pěkně křupavé.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář