Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory s vejci

Chystáte se s rodinou na výlet nebo za sebou máte večírek? Brambory s vejci podle našeho receptu vás lahodně zasytí a dodají vám spoustu energie!
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Britská

Ingredience

    • 450 g brambor
    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 50 g anglické slaniny, nakrájené na proužky
    • 100 g žampionů, pokrájených
    • ½ lžičky sušeného rozmarýnu nebo 1 snítka čerstvého
    • 2 vejce
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Připravte brambory
Omyté brambory nakrájejte na menší kostičky a osušte na kuchyňském papíru. Na větší pánvi (ideální je s nepřilnavým povrchem) rozpalte olej a vsypte do něj brambory. Opékejte je ze všech stran, až začnout zlátnout a vláčnět; trvá to asi deset minut.

2. Osmažte slaninu

Do pánve přisypte proužky slaniny a smažte asi pět minut, až budou křupavé. Pak přidejte žampiony a vše posypte rozmarýnem. Osolte, opepřete a opékejte, dokud houby nezvláční (mělo by stačit zhruba pět minut).

3. Dokončete dílo

Obsah pánve teď rozdělte na dvě části a do každé vyklepněte vajíčko. Potom nádobu zakryjte a nechte ji stát na mírném ohni, dokud nejsou vejce hotová; nebude to trvat déle než dvě, maximálně čtyři minuty.

Tři lahodné variace

Do této vydatné snídaně, lidově nazývané selská omeleta, můžete s klidem využít vařené brambory zbylé ze včerejška. Pak ale zkraťte dobu smažení.

Osmažené brambory můžete podávat i na toustu. Uvedené množství surovin stačí na čtyři tousty; přidejte jen dvě vejce.

Když vynecháte krok č. 3, připravíte si výbornou přílohu k minutkovým jídlům. Podávejte doplněné zeleninovým salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Panebože,kdo by ještě k tomuto chtěl diskutovat......
Obrazek uzivatele
Použila jsem žampiony z plechovky a místo vajec jsem jídlo "zahustila" Lučinou rozmíchanou s mlékem (do hustoty smetany ke šlehání). Výborné!!

Přidat komentář