Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pan bagnat

Naprostý originál – chléb zároveň obložený i naplněný.

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Máčení + zatěžování: až 4 hodiny
PT40M
Příprava 0:40
Sendvič Francouzská

Ingredience

    • 1 křupavou veku nebo bagetu
    • 4 lžíce olivového oleje
    • lžíci octa, nejlépe bílého vinného
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené  nebo jemně nasekané
    • sůl a pepř na dochucení
    • 500 g zralých rajčat, nejlépe na větvičce
    • lžíci kaparů
    • 2–3 lžíce černých oliv bez pecek
    • 8–10 ančoviček (u vegetariánské verze je vynechejte)
    • hrst bazalkových listů

Příprava jídla

1. Chléb podélně rozpulte, trochu vydlabejte a půlky vydatně pokapejte olivovým olejem. Spodní část pokapejte octem a posypte česnekem. Obě strany osolte a opepřete.

2. Rajčata posekejte nahrubo a rozložte je na spodní polovinu spolu s kapary a olivami. Poklaďte ančovičkami a lístky bazalky. Vše lehce stlačte.

3. Náplň překryjte druhou částí bagety; klidně na ni silněji přitlačte.

4. Pevně obalte fólií či pergamenovým papírem a zatižte alespoň na půl hodiny. Pan bagnat snese bez újmy až čtyřhodinovou zátěž (v chladu).

5. Chléb rozbalte a nakrájejte ostrým nožem na silné plátky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.59

Přidat komentář