Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené kuře s rozmarýnem

Kuře a příloha z jednoho pekáče šetří čas i energii!
Autor:
Hodnocení:
92 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 75 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 1 velké kuře (kolem 1,6 kg)
    • 4 červené cibulky, rozčtvrcené
    • 8 stroužků česneku
    • hrst čerstvého bobkového listu – k dostání v květinářstvích (případně použijte sušený)
    • ½ citronu
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 3 lžíce čerstvého rozmarýnu nebo 1 lžička sušeného
    • 2 červené papriky
    • 3 cukety, nahrubo nakrájené
    • 400 g menších brambor
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Připravte kuře
Nastavte troubu na 190 °C. Do kuřete vložte část cibule, dva stroužky česneku, dva bobkové listy a citron. Pak kuře položte do pekáče prsíčky nahoru, potřete ho lžicí olivového oleje, osolte a opepřete. Posypte rozmarýnem a zbylými bobkovými listy.

2. Přidejte zeleninu

Papriky (bez semínek, nakrájené na čtvrtky), cukety a zbylou cibuli vsypte do mísy. Přidejte vydrhnuté celé brambory, zbylý česnek a rozmarýn. Okořeňte, promíchejte se zbylým olejem a vsypte ke kuřeti. Hodinu pečte pod alobalem, pak odkryjte a dopečte do křupava.

3. Nechte odpočívat

Když je kuře hotové (píchnete-li do něj vidličkou, vytéká čirá šťáva), přikryjte je a nechte asi čtvrt hodiny chladnout. Mezitím můžete – ale nemusíte – sebrat tuk z povrchu a šťávu slít do džbánku. Bude se vám pak lépe rozlévat na jednotlivé porce.

Podávejte s křupavým pečivem a případně s listovým salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář