Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkový koláč s glazurou

Zužitkujte úrodu jinak, než jste zvyklí. Pochutnáte si.
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 8 dílků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 50 minut
P
Koláč

Ingredience

    • 50 g másla
    • 150 g máslových sušenek
    • 400 g pomazánkového másla bez příchuti
    • 140 g krystalového cukru + 2 lžíce na posypání švestek
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 3 vejce
    • 150 ml smetany (11%)
    • 450 g švestek, vypeckovaných

Příprava jídla

1. Připravte si základ Rozehřejte troubu na 160 °C. Rozpusťte máslo, vsypte do něj nahrubo rozdrcené sušenky a důkladně promíchejte. Hmotu přesuňte do formy o průměru 20 cm a pečlivě upěchujte obrácenou lžící.

2. Smíchejte náplň
Pomazánkové máslo spojte s cukrem. Do hladké směsi přimíchejte vanilku, vejce (pěkně jedno po druhém) a smetanu. Nalijte na sušenkový základ a pečte, aby okraje dezertu zpevnily a střed se ještě trochu chvěl – jako želé. Ztuhne totiž až při chladnutí.

3. Upečte švestky
Rozpůlené švestky naskládejte řeznou stranou dolů do zapékací mísy, posypte zbylým cukrem a přidejte do trouby, aby se posledních deset minut pekly společně s koláčem. Švestky by měly zkřehnout, ale jinak zůstat pevné. Oboje pak nechte zcela vychladnout.

4. Dokončete dílo
Vystydlý korpus opatrně vyjměte z formy a přemístěte na servírovací talíř. Poklaďte pečenými švestkami a pokapejte šťávou z nich.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář