Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karotková polévka se zázvorem

Zázvoru stačí symbolické množství, ale efekt jeho lehce štiplavé šťávy je maximální!

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 5 karotek, omytých
    • 1 jablko, omyté a oloupané
    • 1 cibule, oloupaná
    • 3 lžíce másla
    • 120 ml bílého vína
    • 1 l drůbežího vývaru
    • 1 bobkový list, cukr, sůl a pepř na dochucení
    • kousek čerstvého zázvoru, několik lžic smetany a čerstvý tymián k podávání

Příprava jídla

Všechnu mrkev, cibuli a jablko nakrájejte na stejnoměrné kostičky a v kastrole nebo polévkovém hrnci je osmahněte na rozehřátém másle. Zaprašte trochou cukru, zasmahněte a zalijte vínem, promíchejte a dolijte vývarem. Uveďte do varu, zmírněte plamen a vložte bobkový list. Půl hodiny zlehka vařte. Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte, okořeňte a vmíchejte trošku jemně nastrouhaného zázvoru. Podávejte zakápnuté smetanou, ozdobené několika lístky tymiánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kachna s červeným zelím

Cuketový salát

Závin s třešněmi

Krupicové knedlíky

REKLAMA

Přidat komentář