Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Závin s třešněmi

Nejoblíbenější moučník rakousko-uherských časů může mít řadu podob. Náplň z pikantních třešní (i višně se uplatní) je zajímavou obměnou jablečné klasiky, hotové těsto vám zase zjednoduší a urychlí práci.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 1 závin
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 1 balení listového těsta

    Na náplň:

    • 100 g másla
    • 2 hrsti strouhanky nebo rozdrobených piškotů
    • 1 kg tmavých třešní, odkapaných
    • 150 g krupicového cukru
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Máslo rozehřejte, trochu si nechte na potření závinu, do ostatního vmíchejte strouhanku či piškotové drobty. Osmahněte dozlatova. Rozválené těsto potřete máslem, posypte opraženou strouhankou a poklaďte vypeckovanými třešněmi. Okraje nechte volné. Náplň posypte krupicovým cukrem, závin opatrně stočte, potřete máslem a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečte čtyřicet minut. Pocukrujte a podávejte.

Obměna
Na náplň využijete i zavařené ovoce, jen by mělo být hustší, aby nevytékala šťáva a nepřipalovala se. Poohlédněte se také po výrobcích bez přidaného cukru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

Karotková polévka se zázvorem

Kachna s červeným zelím

Krupicové knedlíky

Cuketový salát

REKLAMA

Přidat komentář