Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečený pórek

Efektní, snadná lehká večeře nebo předkrm

Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 8 menších pórků (jen bílá část)
    • 8 plátků šunky
    • 100 g strouhaného sýra
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 6 lžic kysané smetany
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Připravte pórek
Rozpalte troubu na 180 °C. Pórek povařte asi čtyři až pět minut v osolené vodě, až zkřehne; nesmí se ale rozvařit. Slijte a hned zchlaďte ve studené vodě, aby dál neměkl, a nechte okapat.

2. Vytvořte pěkné balíčky
Každý pórek obalte v plátku šunky a vzniklé balíčky naskládejte do zapékací mísy. Sýr důkladně promíchejte s hořčicí a kysanou smetanou. Okořeňte a směsí přelijte pórky. Pečte nezakryté, aby povrch lákavě zezlátl; trvá to čtvrt hodiny až dvacet minut.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
podobný recepis je v č. 11/06 na s. 42; rozdíl je v tom, že se pórek vaří ve vodě s pár kapkami citronu. chybí šunka a místo kyssmetany se pórek zapéká v bešamelu. pekl jsem včera a fungovalo to báječně.
Obrazek uzivatele
samozřejmě
Obrazek uzivatele
Bohuzel uplna KATASTROFA - porek pustil hromadu vody, v te plavala srazena smetana, chut naprosto otresna. Rodina hladova a vecere v kosi. Postupovala jsem dle receptu, nezamnenila zadnou ingredienci a zakoupila jsem kvalitni suroviny, takze netusim, kde se stala chyba.
Obrazek uzivatele
Dobrý den Gisele, děkujeme za zpětnou vazbu. Zkažená večeře nás mrzí. Bohužel netušíme, kde se stala chyba, když jste postupovala přesně podle receptu.
Obrazek uzivatele
Dobrý den,musím vám sdělit,že ta vaše omáčka není vhodná k zapékání.Já jsem použila omáčku na zapékání ze sáčku(omáčka na brokolici) jinak jsem dělala vše podle vašeho receptu.a i když porek pustil štávu,vůbec to nevadilo.Zapékala jsem na 200 stupnů ale 30-35 minut až omáčka zezlátla.K tomu jsem podávala bramborovo-celerové pyré.

Přidat komentář