Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažená játra s paprikami

Už za čtvrt hodiny si můžete pochutnávat na teplé večeři!
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 1½ lžíce oleje, nejlépe slunečnicového
    • 250 g vepřových jater
    • 1 pórek, nakrájený
    • 1 červená paprika, na proužky
    • 1 chilli paprička, nadrobno
    • 1 lžička oregana
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 100 g čínského zelí, nadrobno nakrájeného
    • kůra z 1 pomeranče a 2 lžíce pomerančové šťávy
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Osmahněte játra
Ve velké pánvi rozpalte olej. Vhoďte na něj játra nakrájená na tenké proužky. Ztlumte oheň a při střední teplotě je za stálého míchání smažte asi tři minuty, až začnou lehce hnědnout. Dejte je stranou (nejlépe na teplý talíř), šťávu nechte v pánvi.

2. Přidejte zeleninu

Do pánve vhoďte pórek, papriku i chilli papričku a asi dvě minuty opékejte. Přisypte oregano, česnek i zelí a ještě půl minuty míchejte, až zelí trochu zavadne.

3. Všechno smíchejte
Játra vraťte do pánve k zeleninové směsi, přidejte pomerančovou kůru i šťávu. Teprve teď jídlo osolte a okořeňte.

Pro vegetariány

Stačí malý trik, a máte vegetariánskou verzi: játra jednoduše nahraďte uzeným tofu nebo robi masem. S touto zeleninovou směsí také skvěle ladí řecký sýr feta; nakrájejte ho na kostičky a osmažte na oleji.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář