Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tortilla se sýrem

Suroviny na tuhle španělskou tortillu máte doma, chuť do vaření nejspíš taky!
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
P
Středomořská

Ingredience

    • 1 velká brambora
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 jarní cibulka, na kousky
    • 1 červená paprika, bez semínek, na proužky
    • 6 vajec
    • pořádná hrst strouhaného sýra (ideální je čedar, můžete ale klidně použít třeba goudu či ementál)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Opečte brambory
Neoloupanou, dobře omytou bramboru nakrájejte na osm klínků. V pánvi (kterou můžete dát i do trouby) rozpalte olej. Vhoďte na něj dílky brambor, trochu ztlumte oheň a za občasného promíchání opékejte, až změknou a zezlátnou (postup můžete urychlit tím, že pánev zakryjete poklicí). Pak brambory vyjměte, do výpeku vhoďte cibulku a také ji smažte do zezlátnutí. Nakonec přidejte papriku a pečte ji do změknutí. Teď vraťte brambory zpět na pánev.

2. Zalijte vejci

Mezitím v misce rozmíchejte vejce, osolte a opepřete. Vajíčky pak přelijte brambory s cibulkou a paprikou. Smažte na mírném plameni, aby se vejce začala zpevňovat.

3. Zapečte to

Rozpalte gril (nebo troubu na 220 °C). Omeletu posypte sýrem a dejte ji péct, dokud povrch krásně a lákavě nezezlátne. Nakrájejte na díly a podávejte, nejlépe se zeleným salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Promiňte, ale kde je tady ta tortilla? :)
Obrazek uzivatele
Není nikde :-)! Tortilla má dva významy - placka, která se dá plnit různými způsoby nebo pokrm z brambor a vajec. Tohle je zrovna španělská verze tortilly - tedy bramborová.

Přidat komentář