Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šunkofleky

Stálice české kuchyně. Vlajková loď kuchařských začátečníků. Rychlé a snadné jídlo, které nasytí davy. To všechno jsou šunkofleky! Zkuste je s námi – krok za krokem.
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 25 minut
P
Česká

Ingredience

    • 400 g těstovin
    • 250 g uzeného bůčku
    • 4 vejce
    • 200 ml mléka
    • olej na vymaštění formy
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Uvařte základ
Ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu. Do vroucí vody vhoďte těstoviny, promíchejte je, aby se neslepily a nepřichytily ke dnu, a vařte je do poloměkka. Proti slepování pomáhá i trocha rostlinného oleje.

2. Nakrájejte maso

Dobře opláchnutý uzený bůček uvařte doměkka (vývar můžete poté použít jako základ pro polévku: přidejte propláchnuté krupky, kořenovou zeleninu, cibuli, brambory nakrájené na kostky a vše uvařte). Pak maso pokrájejte na kostičky.

3. Smíchejte to

Rozpalte troubu na 200 °C. Uvařené těstoviny vsypte do vymaštěné zapékací formy a přidejte uzené maso. Opepřete a důkladně promíchejte.

4. Zapečte to!

Ve studeném mléce prošlehejte vejce. Směs osolte a rovnoměrně rozlijte na těstoviny s masem; můžete všechno znovu promíchat. Zapékací formu nebo pekáč dejte do trouby a pečte, aby těstoviny zezlátly a byly pěkně křupavé.

Podávejte s kyselou okurkou nebo salátem z kysaného zelí.

Další recept na šunkofleky naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
je to opravdová dobrota :)

Přidat komentář