Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečeně s jablky a rozmarýnem

Zkombinujte osvědčené triky profesionálů s jednoduchým postupem – a připravte naprosto originální pochoutku! Když nebudete spěchat, čeká vás přímo božská odměna...
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 150 minut
P
Britská

Ingredience

    • 2 kg vepřové pečeně s kostí
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1 lžička rozmarýnu, nadrobno + 1 větvička
    • 1 velká cibule, oloupaná
    • 2 lžíce jablečného octa + trocha do omáčky
    • 2 lžíce rybízového džemu + trocha do omáčky
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • sůl a pepř

    Na jablka:

    • 50 g másla
    • 1 malá cibule, nadrobno
    • kůra z 1 citronu, nastrouhaná
    • 50 g strouhanky
    • 1 lžička rozmarýnu, nadrobno
    • 6 jablek (Golden Delicious)

Příprava jídla

1. Rozpalte to
V mase vytvořte několik hlubokých zářezů až ke kosti a vetřete do nich směs česneku, rozmarýnu a lžičky soli. Nechte asi dvacet minut odležet. Rozpalte troubu na 220 °C.

2. Pečte

Do pekáče vložte kolečka cibule a větvičku rozmarýnu. Na ně položte maso, kostí dolů. Podlijte, zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Snižte teplotu na 190 °C a pečte další hodinu a půl. Odstraňte alobal a pečte ještě dvacet minut.

3. A teď jablka!

Mezitím připravte jablka. V pánvi rozpusťte máslo a dozlatova osmažte cibuli; asi deset minut. Stáhněte oheň, přidejte citronovou kůru, strouhanku a rozmarýn. Osolte a okořeňte. Jablka podélně rozkrojte, vykrojte jádřinec a naplňte cibulovou směsí.

4. Dopečte to

Vyjměte pekáč z trouby, zvyšte teplotu na 200 °C. Jablka rozložte kolem pečínky a potřete je i maso směsí octa a džemu. Vraťte do trouby a nezakryté pečte dvacet až dvacet pět minut. Během pečení polévejte vypečenou šťávou.

5. Jděte do finále!

Hotové maso i s jablky nechte v teple zakryté alobalem patnáct minut odpočívat. Šťávu slijte, pět minut povařte s vývarem a dochuťte džemem s octem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Chcete-li uvařit něco dobrého pro hosty na kterých vám záleží, jste na správném receptu. Je to gurmánský zážitek a nenechte se odradit delším časem přípravy. Dělá se to v podstatě samo.
Obrazek uzivatele
Úžasná kombinace sladkého se slaným. Co to dělalo s hosty, to byste měli vidět. Jen to maso bylo moc vysušené. Nevím, kde je chyba.

Přidat komentář