Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínské nudličky

Vláčné a křupavé...

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
P
Asijská

Ingredience

    • 1/2 balíčku tenkých špaget
    • olej na smažení
    • 350 g prsíček
    • 2 stroužky česneku
    • 200 g růžiček brokolice
    • 200 ml vývaru
    • lžičku škrobu
    • lžíci medu nebo 2 lžičky cukru (nejlépe hnědého)
    • kůru z půlky a šťávu z jednoho citronu
    • hrst opražených kešu oříšků

Příprava jídla

1. Maso nakrájete na nudličky a česnek na plátky. Česnek, jemně nakrájenou kůru, med nebo cukr a citronovou šťávu prošlehejte pomocí vidličky a touto marinádou přelijte maso. Ponechte je v chladu nejméně 2 hodiny, ale můžete i přes noc. Maso zkřehne a bude krásně vonět.

2. Špagety uvařte ne zcela doměkka. Rozpalte olej a maso ze všech stran osmahněte. Vyjměte je a do oleje vsypte brokolici. Po chvilce vsypte oříšky kešu a vraťte osmažené maso.

3. Vývar vlijte do misky, v níž se maso marinovalo, přidejte škrob a rozmíchejte vidličkou. Vlijte k masu a rychle asi minutu povařte.  Maso se zeleninou vyjměte z pánve a dejte je do čisté mísy. Na pánev přidejte trochu oleje a osmahněte v něm uvařené špagety. Přisypte je k masu, promíchejte a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář