Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kukuřičné lívance

Bramboráky trochu jinak
Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P

Ingredience

    • 350 g kukuřičných zrn (konzervovaná sceďte)
    • 2 vejce
    • 5 lžic mléka
    • 20 g rozpuštěného másla
    • 80 g hladké mouky prosáté  se lžičkou prášku do pečiva
    • 2 jemně nakrájené cibulky, nejlépe jarní
    • 1/2 lžičky soli
    • 4 lžíce slunečnicového oleje na smažení
    • 8 plátků libové slaniny
    • 4 rajčata, rozpůlená
    • olivový olej na pokapání
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Připravte těstíčko Nejdřív zapněte gril na vysoký stupeň. Pokud jste zvolili čerstvou kukuřici, nejprve odstraňte listy a poté velkým ostrým nožem seřízněte zrnka z klasu. Pět minut vařte v hrnci vody, pak je osušte a nechte vychladnout. Mezitím ušlehejte vejce, mléko a máslo; přimíchejte mouku i sůl a zpracovávejte, dokud není těsto hladké. Na závěr přihoďte kukuřici a jarní cibulku.

2. Ogrilujte rajčata a slaninu Rajčata naskládejte rozkrojenou stranou nahoru na velký plech, pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete. Slaninu položte v jedné vrstvě vedle rajčat. Grilujte 8–10 minut, dokud rajčata nezměknou a slanina není křupavá. Nezapomeňte ji v polovině grilování otočit.

3.
Osmažte lívance Zatímco se slanina griluje, rozpalte ve velké pánvi slunečnicový olej. Nalijte na něj čtyři lžíce těstíčka a smažte po každé straně minutu nebo dvě, dokud placičky nejsou nafouknuté a zlatavé. Pokračujte, dokud nepoužijete všechno těsto; lívance nechte okapat na ubrouscích nebo kuchyňském papíru. Podávejte s rajčaty, slaninou, případně chilli omáčkou na dochucení.

Kouzelná přísada:
Nejkvalitnější ‚anglická‘ slanina je sušená zasyrova. Uzené ‚velkovýrobní‘ slaniny nebývají tak kvalitní. Protože se udí v páře, obsahují hodně vody a při smažení pak prskají. I na českém trhu se ale už začínají objevovat první opravdu kvalitní, masité slaniny. Slanina Ponnath, 200 g za 39 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.12

Přidat komentář