Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s brokolicí

Syté a rychlé těstoviny bez masa – suroviny máte doma nebo koupíte kdekoli
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Česká

Ingredience

    • 350 g těstovin (mašličky)
    • 250 g brokolice
    • 1 lžíce olivového oleje + 1 lžička na těstoviny
    • 1 cibule, nasekaná
    • 250 g žampionů (nakládaných)
    • 200 ml kysané smetany
    • 1 lžíce kremžské hořčice
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Připravte těstoviny – my jsme vařili z mašliček, ale můžete použít prakticky jakýkoli tvar. Povařte je v osolené vodě se lžičkou oleje podle návodu na obalu. Na poslední tři minuty přidejte brokolici rozdělenou na růžičky.

2. Osmažte cibuli
na rozpáleném oleji do změknutí (asi osm minut). Přimíchejte plátky nakládaných nebo čerstvých žampionů a asi pět minut je poduste, aby zkřehly. Vmíchejte smetanu s kremžskou hořčicí, podle chuti osolte a opepřete. Slijte těstoviny s brokolicí, vraťte do hrnce a vmíchejte omáčku s houbami.

Ideální příloha: salát: rajčatový, zelený, listový nebo z libovolně namíchané čerstvé zeleniny
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recepr je velmi rychlý a levný tak též,ale to mu chuti nepřidá..No,můj muž si pochutnal,alespoň to řikal,ale jaá jsem čekala chuť lepší.Na obrázku je to pěkně nafoceno a to mně zmátlo..:(( ale zase taková hrůza to není!!
Obrazek uzivatele
příprava jednoduchá a výsledek více než dobrý, opravdu jsme si pochutnali. akorát doporučuji osolit žampióny když se dusí společně s cibulkou, já osolila omáčku až na závěr a houby pak byly lehce mdlé. ale jinak je to recept bez chyby a je to bašta :)
Obrazek uzivatele
Mňamka :) Jednoduchý,rychlý recept a hlavně vynikající.Ještě jsem pak vše na chvilenku zapekla pod grilem,posypané bylinkami a sýrem :)
Obrazek uzivatele
Je to skvělý, byť jsem lehce improvIzoval a místo žampionů je tam šunka, místo kremžské celozrnná francouzská . Chuť dokonalá :-)

Přidat komentář