Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s estragonem

Elegantní jídlo, ve kterém si báječně notují chuti kuřete a estragonu
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • 350 g širších těstovin
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 3 kuřecí prsíčka bez kůže, pokrájená na malé kousky
    • 3 stroužky česneku
    • čerstvý estragon
    • 150 ml 12% smetany
    • 150 g špenátových listů
    • sůl a pepř
    • strouhaná kůra z jednoho citronu

Příprava jídla

1. UVAŘTE TĚSTOVINY
V osolené vodě podle návodu na obalu, tak, aby byly pevné na skus.

2. OSMAŽTE KUŘE

Olej rozehřejte ve velké pánvi a zprudka na něm dozlatova osmažte kousky kuřete. Přidejte nadrobno nasekaný česnek, natrhané lístky estragonu, přilijte smetanu a tři lžíce vody, v níž se vaří těstoviny. Zlehka všechno prohřejte.

3. PŘIDEJTE ŠPENÁT

Jakmile se vaření těstovin chýlí ke konci, přisypte k nim špenátové listy – ve vroucí vodě okamžitě zavadnou. Sceďte těstoviny a pořádně je promíchejte s krémovou omáčkou s kuřecím masem. Osolte, opepřete a dochuťte strouhanou kůrou z důkladně omytého citronu.

Podávejte s vaším oblíbeným zeleninovým salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář