Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát Nicoise

Salát Azurového pobřeží
Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
25 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Salát Francouzská

Ingredience

    • 500 g malých brambor
    • sůl na vaření brambor
    • 250 g fazolových lusků (čerstvých nebo zmražených)
    • 200 g konzervovaného tuňáka v olivovém oleji
    • 4 vejce
    • 1 hlávkový nebo ledový salát, rozdělený na listy
    • hrst černých oliv

    Na zálivku:
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce octa
    • 1 lžíci hrubozrnné, nejlépe  dijonské hořčice
    • 1 vrchovatou lžíci majonézy

    Na dochucení:

    • lžíci drceného černého pepře
    • sůl podle chuti

Příprava jídla

1. Připravte brambory Nasypte je do hrnce (větší bram­bory rozkrojte na polovinu) a zalijte vodou svařenou v konvici. Hned ji uveďte znovu do varu a 12–15 minut vařte, aby byly brambory měkké, ale nezačaly se ještě rozpadat. Fazolové lusky mezitím našikmo nakrájejte na kousky a po pěti minutách varu brambor k nim lusky přisypte – na uvaření jim stačí osm minut.

2. Ušlehejte dresink Olej z tuňáka slijte do misky, přimíchejte k němu přísady na zálivku a ochuťte směs solí a pepřem. Prošlehejte, aby vznikl krémový dresink.

3. Uvařte vajíčka Vložte je do studené vody (aby skořápka nepraskla, propíchněte ji na kulatějším konci silnou jehlou), vodu uveďte do varu a vejce vařte zhruba šest minut. Pak je rychle zchlaďte, aby šla dobře oloupat.

4. Zkompletujte Brambory a fazole sceďte a v hrnci je dobře promíchejte s dresinkem. Asi dvě lžíce dresinku si ponechte stranou. Salátovou mísu vyložte listy salátu, doprostřed navršte brambory a fazole, navrch rozdrobte tuňáka a přidejte oloupaná a rozpůlená vajíčka. Posypte olivami a vše pokapejte zbylým dresinkem.

Kouzelná přísada:

Černé olivy dnes běžně seženete na váhu; cenově výhodnější a chuťově lepší než ty ve sklenkách. Budete-li mít možnost, sáhněte po řecké odrůdě Kalamata. 100 g stojí okolo 17 Kč, prodává například Billa a Interspar.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Mám menší úpravy: místo fazolových lusek používám sterilované fazole (červené), a preferuji ledový salát, jinak je ovšem salát excelentní!!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.14
Obrazek uzivatele
Včera jsem tento salát udělala k věčeři byl vynikající. Doporučuji

Přidat komentář