Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančová rýže

Osvěžující rýžový salát nebo neobvyklá příloha k pečenému kuřeti
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
P
Salát Britská

Ingredience

    • 350 g dlouhozrnné rýže nebo rýže basmati, ve směsi s divokou rýží
    • trocha olivového oleje
    • 5 pomerančů
    • 300 g černých oliv
    • ½ okurky, nakrájené
    • 4 řapíky celeru, pokrájené

    Na zálivku:

    • 2 lžíce kremžské hořčice
    • 3 lžíce čerstvé máty
    • 6 lžic olivového oleje
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. UVAŘTE RÝŽI
Ve větším množství osolené vody uvařte rýži. Sceďte ji a promíchejte s trochou olivového oleje.

2. PŘIPRAVTE POMERANČE

Oloupejte nebo okrájejte kůru z pomerančů a ostrým nožem vykrájejte dužinu mezi dělicími membránami. Ze zbytků vymačkejte šťávu a dejte ji stranou na zálivku.

3. VŠE PROMÍCHEJTE

Rýži, kousky pomeranče, slité olivy, okurku a celer spolu promíchejte ve velké míse. Pomerančovou šťávu prošlehejte s hořčicí, mátou, olivovým olejem, solí a pepřem. Přelijte přes rýži, důkladně promíchejte a ochutnejte, případně dochuťte. Nechte v chladu až do podávání.

Podávejte samostatně nebo k medovému kuřeti.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář