
Tiramisu
Když na piškoty dáte ještě čerstvé ovoce, dezert bude přímo božský!
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení přes noc
Chlazení přes noc
P
Ingredience
- 4 lžíce instantní kávy
- 200 g krupicového cukru
- 4 balení pomazánkového másla bez příchuti
- 2 kelímky šlehačky
- 2 větší balíčky piškotů
- vaječný koňak na pokapání
- 4 lžičky kakaa
Příprava jídla
1. ROZPUSŤTE KÁVU
Kávu a lžíci cukru nasypte do misky a přelijte 400 ml vroucí vody.
2. UMÍCHEJTE KRÉM
Vyšlehejte pomazánkové máslo s cukrem. Ušlehejte šlehačku. Obě hmoty spolu zlehka promíchejte. Polovinu směsi dejte do oválné servírovací mísy a hezky rozetřete. Pokapejte vaječným koňakem.
3. NECHTE PIŠKOTY NASÁKNOUT
Piškoty krátce smočte ve vychladlé kávě, aby nasákly, ale nerozpadly se. Pak je naskládejte na krém do mísy a zlehka potřete zbylým krémem. Přikryjte potravinovou fólií nebo alobalem a nechte přes noc v chladničce.
Podávejte vychlazené a lehce poprášené kakaem.
Kávu a lžíci cukru nasypte do misky a přelijte 400 ml vroucí vody.
2. UMÍCHEJTE KRÉM
Vyšlehejte pomazánkové máslo s cukrem. Ušlehejte šlehačku. Obě hmoty spolu zlehka promíchejte. Polovinu směsi dejte do oválné servírovací mísy a hezky rozetřete. Pokapejte vaječným koňakem.
3. NECHTE PIŠKOTY NASÁKNOUT
Piškoty krátce smočte ve vychladlé kávě, aby nasákly, ale nerozpadly se. Pak je naskládejte na krém do mísy a zlehka potřete zbylým krémem. Přikryjte potravinovou fólií nebo alobalem a nechte přes noc v chladničce.
Podávejte vychlazené a lehce poprášené kakaem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lenka (neověřeno)
27. Září 2008 18:39
Tana (neověřeno)
27. Září 2008 20:55
Véronique (neověřeno)
27. Září 2008 21:07
šikula (neověřeno)
28. Září 2008 18:23
Levandule (neověřeno)
30. Září 2008 18:21
mmJitule (neověřeno)
1. Říjen 2008 12:00
Antonín Šebek
20. Listopad 2008 22:27
Marie Kaprasová
15. Březen 2009 20:06