Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tiramisu

Když na piškoty dáte ještě čerstvé ovoce, dezert bude přímo božský!
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení přes noc
P
Italská

Ingredience

    • 4 lžíce instantní kávy
    • 200 g krupicového cukru
    • 4 balení pomazánkového másla bez příchuti
    • 2 kelímky šlehačky
    • 2 větší balíčky piškotů
    • vaječný koňak na pokapání
    • 4 lžičky kakaa

Příprava jídla

1. ROZPUSŤTE KÁVU
Kávu a lžíci cukru nasypte do misky a přelijte 400 ml vroucí vody.

2. UMÍCHEJTE KRÉM

Vyšlehejte pomazánkové máslo s cukrem. Ušlehejte šlehačku. Obě hmoty spolu zlehka promíchejte. Polovinu směsi dejte do oválné servírovací mísy a hezky rozetřete. Pokapejte vaječným koňakem.

3. NECHTE PIŠKOTY NASÁKNOUT

Piškoty krátce smočte ve vychladlé kávě, aby nasákly, ale nerozpadly se. Pak je naskládejte na krém do mísy a zlehka potřete zbylým krémem. Přikryjte potravinovou fólií nebo alobalem a nechte přes noc v chladničce.

Podávejte vychlazené a lehce poprášené kakaem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Já bych pomazánkové máslo určitě radši nahradila mascarpone. Mají ho skoro v každém větším supermarketu a chuť je neporovnatelná
Obrazek uzivatele
Máte pravdu i já mám špatnou zkušenost s pomazánkovým máslem. Tiramisu z něho vyrobené je velmi hutné, těžké.
Obrazek uzivatele
no.. mně příjde mascarpone až zbytečně moc tučené, takže pochybuju, že ten moučník nějak zvlášť odlehčí. Mně se osvědčila kombinace ricotta a kys. smetana. Ještě k tomu nějaké ovoce a bylo to vynikající.
Obrazek uzivatele
Spíše použít původní ingredienci, tedy mascarpone, nikoli českou náhražku pomazánkové máslo. Fuj! Proč tohle Apetit dělá...
Obrazek uzivatele
Dobré je i napůl mascarpone s riccotou. Myslím, že pomazánkové máslo je strašně tučné.
Obrazek uzivatele
Tiramisu = mascarpone, jakékoliv jiné suroviny mohou vytvořit chutný dezert, ale netvrďme si prosím, že se jedná o tiramisu. To si tento skvělý dezert nezaslouží !!!
Obrazek uzivatele
Mám více než 60 různých receptů na tiramisu. Letos jsem byl v Římě a OPAKOVANĚ si tam dával tiramisu. Dojem? V každé restauraci je to trochu jinak. Celkový dojem - nic moc. Kalorická bomba, nakyslé chuti. Ano, jsem proto, abychom třeba říkali "á la tiramisu" nebo tak nějak. Aby se "taliáni" nezlobili. ALE TENHLE RECEPT (který neobsahuje to strašně tučné italské mascarpone a nebezpečná vejce) považuji za jeden z nejlepších, co jsem na internetu našel. Fakt. Já bych ten recept jen drobně doplnil: před podáváním navršit šlehačkou (stačí ve spreji) a teprve navrch dát VELMI KVALITNÍ A HOŘKÉ KAKAO! Piškoty KVALITNÍ kávou jen pokapat a nemíchat kávu s alkoholem. Já jednu vrstvu pokapu alkoholem a druhou KVALITNÍM kávovým vývarem. Považuji za hlavní "fór" tohoto dezertu: střídání sladkého s HOŘKÝM !. Příjemně jste mne překvapili. Fakt se o tenhle typ dezertu zajímám.
Obrazek uzivatele
Zajímám se o italskou kuchyni, ráda ji ochutnávám přímo v Itálii a mám z tohoto receptu divný dojem.... může být třeba jak chce senzační, ale pokud je TOTO vydáváno za TIRAMISU, co potom ostatní recepty.... jak mám teď vědět, že si ze mě zase nebude někdo utahovat v jiném receptu... navrhuji u takových paskvilů alespoň dát název jídla do uvozovek.

Přidat komentář