Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem

Okurku snadno zbavíte semínek, když ji podélně rozpůlíte, postavíte na podložku a semínka odstraníte jedním tahem lžíce.
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Okapávání: 30 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 2 okurky, zbavené semínek a tence šikmo nakrájené
    • 1 lžička soli
    • 2 lžíce jablečného octa
    • 2 lžičky moučkového cukru
    • 150 ml husté zakysané smetany
    • 4 jarní cibulky, najemno nakrájené
    • malý svazek pažitky, nasekaný
    • malý svazek kopru, nasekaný
    • pepř na dochucení
    • špetka sladké papriky na poprášení

Příprava jídla

1. Okurku poprašte solí, zakápněte lžicí octa a posypte lžičkou cukru. Promíchejte a nechte v cedníku položeném přes misku půl hodiny okapávat. Poté ještě lehce vymačkejte přebytečnou tekutinu pomocí kuchyňského papíru.

2.
 Smetanu dejte do misky spolu se zbylými surovinami kromě papriky a přimíchejte okurku. Před podáváním lehounce poprašte mletou paprikou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář