Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z grilované cibule a brambor

Opečené brambory jsou prostě lahůdka!
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 15 minut Grilování: 15 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 900 g středních brambor, rozpůlených
    • 6 lžic olivového oleje
    • 3 lžíce octa balsamico
    • 3 cibule, oloupané a nakrájené na plátky silné asi centimetr
    • 2 hrsti hladkolisté petrželky, nahrubo nasekané
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Brambory uvařte téměř doměkka; trvá to deset až patnáct minut, podle velikosti. Ve velké míse smíchejte na zálivku polovinu oleje, ocet, sůl a pepř.

2.
 Dokud je gril horký z předchozího grilování, opečte na něm plátky cibule – z každé strany asi pět minut. Promíchejte je se zálivkou, aby se rozdělily na kroužky. Scezené brambory smíchejte se zbytkem oleje a řeznou plochou dolů je krátce opečte na grilu.

3.
 Společně s petrželkou je přimíchejte k cibuli a hned podávejte.

Když prší
Cibuli a brambory opečte na grilovací pánvi, jinak postupujte podle receptu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář