Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilek s mátou a kozím sýrem

Víte, co je chermoula? Chutná arabská směs koření a bylinek, která ladí nejen s masem včetně rybího, ale i se zeleninou. Zkuste ji!

Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Zelenina Africká

Ingredience

    • 5 lilků, podélně nakrájených na plátky silné asi centimetr
    • 600 g rajčat, nakrájených na plátky
    • 300 g měkkého kozího sýra

    Na kořenicí směs chermoula

    • 150 ml olivového oleje
    • 1 lžíce mletého římského kmínu
    • 2 lžičky koriandru
    • kůra a šťáva z 1 citronu
    • ½ lžičky mleté sladké papriky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • špetka drceného chilli (lze vynechat)
    • 2 hrsti mátových listů, nasekaných, plus máta k posypání

Příprava jídla

1. V misce promíchejte všechny přísady na kořenicí směs. Pokud budete připravovat i mrkvový salát (vpravo), odložte dvě lžíce chermouly stranou.

2. Plátky lilku grilujte pět minut po každé straně, až zvláční a vytvoří se na nich rýhy od mřížky.

3. Do středně velkého pekáče kápněte trochu kořenicí směsi a rozložte na ni lilek. Pokryjte plátky rajčat i rozdrobeným sýrem, osolte, opepřete a zakápněte chermoulou. Pokračujte ve vrstvení; na konec přijdou lilky s kořenicí směsí.

4. Pekáč přetáhněte alobalem a postavte na dvacet minut na rošt grilu. Před podáváním sejměte alobal, posypte sekanou mátou a nakrájejte na řezy.

Když prší
Lilky pečte nezakryté 30–40 minut při 200 °C.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář