Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Limetkové kuře s koriandrem

Když kuře upravíte podle našeho návodu, bude přímo ideálně připravené na působení marinády i tepla.
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: min. 2 hodiny
P

Ingredience

    • 1 kuře o váze asi 1,6 kg

    NA MARINÁDU

    • 3 stroužky česneku
    • 2 lžíce celého černého pepře
    • šťáva ze 2 limet a skrojky z 1 limety k podávání
    • 1 svazek čerstvého koriandru (pár snítek si nechte na ozdobu, zbytek nasekejte najemno)
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Upravte kuře naplocho. Nůžkami na drůbež nejprve odstřihněte celou páteř, pak kuře položte prsíčky nahoru na prkénko a tlakem dlaní stlačte a zploštěte. Ostrým nožem udělejte do masa zářezy – prsíčka nařízněte třikrát, stehýnka stačí dvakrát.

2.
 V hmoždíři rozetřete pepř s česnekem na pastu. Smíchejte ji s limetovou šťávou a nasekaným koriandrem. Kuře vložte do mísy, zalijte marinádou a důkladně ji vmasírujte do kůže a do zářezů. Překryjte fólií a nechte v chladu uležet aspoň dvě hodiny, lépe přes noc.

3.
 Kuře položte kůží nahoru na rozehřátý gril a lehce osolte. Zkuste odolat pokušení do masa píchat a obracet ho, a dvacet pět minut na něj nesahejte. Po uplynutí této doby bude maso hotové, vy ho však ještě obraťte a deset minut grilujte i z druhé strany, aby se kůže opekla krásně dokřupava. Hotové kuře pak položte na prkénko a nechte deset minut odpočinout.

4.
 Rozdělte kuře buď na tradiční porce, nebo ho sekáčkem rozsekněte napříč na přibližně stejné kousky. Podávejte posypané čerstvým koriandrem a se skrojky limety.

Když prší
Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Kuře vložte kůží nahoru do mělkého, ale dostatečně velkého pekáčku a pečte asi 40 minut, až bude hezky měkké a zlatavé.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář