Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové na celeru a pomerančích

Voňavé maso s přílohou z jednoho hrnce
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Dušení: 120 minut
P
Britská

Ingredience

    • 3 pórky, očištěné a propláchnuté
    • 2 mrkve, oloupané
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 900 g vepřového ramínka, pokrájeného na větší kusy
    • 2 malé celery nebo 1 velký, oloupaný a nakrájený na větší kostky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 200 ml suchého bílého vína
    • 200 ml kuřecího vývaru
    • šťáva a kůra z 1 velkého pomeranče (kůru sloupněte škrabkou na brambory)
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • velká snítka rozmarýnu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Restujte
Troubu předehřejte na 140 °C. Každý pórek překrojte na pět kousků a mrkve rozkrojte na přibližně stejné kusy jako pórek. Velký těžký kastrol s poklicí rozehřejte na sporáku a pak do něj vlijte lžíci oleje. Vložte kusy masa a nechte pár minut opékat. Opečte ze všech stran a pak děrovanou obracečkou vyjměte na talíř. Do kastrolu vlijte zbylý olej, vsypte pórek, mrkve i celer a smažte za občasného promíchání tři až čtyři minuty, až začnou zlátnout. Vsypte česnek a opékejte ještě minutu.

2. Zalijte a prohřejte

K zelenině v kastrolu vmíchejte maso spolu se šťávou, kterou pustilo. Vlijte víno, vývar, pomerančovou šťávu a sójovou omáčku. Přidejte rozmarýn a pomerančovou kůru, osolte, opepřete a promíchejte. Uveďte do varu.

3. Duste v troubě

Kastrol zakryjte poklicí a vložte do zahřáté trouby. Duste tak dlouho, dokud nebude maso úplně křehké; trvá to asi dvě hodiny. Po hodině obsah promíchejte. Hotové jídlo nechte deset minut stát, pak rozdělte do misek a podávejte s křupavým chlebem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář