Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ossobuco

Sám nevím, jestli je ossobuco lepší téhož dne, nebo ohřívané. Lahodné je v každém případě.

Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Italská

Ingredience

    • 250 g lesních hub nebo žampionů, nakrájených na plátky
    • 6 asi 4 cm silných plátků hovězí nebo telecí oháňky nebo kližky
    • 2 lžíce hladké mouky, smíchané  se lžičkou soli a pepře
    • 50 g másla
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 velkou, jemně nakrájenou mrkev
    • 1 velký řapík celeru, nakrájený
    • 200 ml suchého bílého vína
    • 225 ml rajčatové pasty (passata)
    • 250 ml zeleninového vývaru (z kostky)
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Plátky masa z obou stran poprašte ochucenou moukou a dobře ji na maso přitiskněte.

2. V hlubší pánvi rozpalte máslo s olejem a maso z obou stran opečte. Vyjměte je, stáhněte oheň a do pánve vsypte zeleninu a houby. Zlehka opékejte asi 5 minut, pak plamen zvyšte a do směsi vlijte víno. Zprudka vařte asi 2 minuty, stáhněte pánev z ohně.

3. Do pánve přidejte rajčatové pyré, vývar a plátky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Pánev vraťte na oheň a velmi ­mírným varem duste pod pokličkou asi dvě hodiny. V polovině doby plátky obraťte. Během dušení by měla šťáva zhoustnout, ale zdá-li se vám řídká, sundejte na posledních 15 minut pokličku. Před podáváním omáčku ještě dochuťte solí a pepřem.

TIP APETITU
Ossobuco se obvykle připravuje z hovězí nebo telecí oháňky, není to však nezbytné. Říká se jí také kližka s kostí a Libor ji kupuje v Carrefouru (115 Kč/kg). Nahradit ji klidně můžete běžnější vykostěnou kližkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vo viacerých recepoch máte chybnú dobu prípravy. Napríklad v tomto recepte sa iba maso dusí 2 hodiny a vy máte uvedenú celkovú dobu 30 minút. Je to zavádzajúce.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.25

Přidat komentář